999081239
  • es
  • ca
  • en
  • Redistribution and interior design for a house by the sea

    Redistribution and interior design for a house by the sea

    A distribution to be together

    A house by the sea and a distribution of the social floor of the house that greatly impedes the life in common, the sense of spaciousness and visual continuity.

    Our proposal of redistribution involved the demolition of partitions, the complete opening of the space and the displacement of the access staircase to the upper floors. In this way, from the access door there is a global view of the space, as well as contact between those who love cooking and those who prefer to read or watch a movie from the living room. In the same way, the pre-existing laundry area was integrated in continuity with the kitchen, maintaining the possibility of isolating it from the set by means of an ingenious sliding door of own design in iron and glass that serves as a showcase for the glassware. To complete the functionality of an open social area, a small courtesy bathroom was installed that serves both residents and visitors without having to climb stairs and invade the private area of ​​the house. An elevated central island serves as a dining room and as a distribution element that connects the kitchen, staircase area and the living room at a lower height but in full continuity with the rest of the floor. The result is a same space on two levels that allows you to be together enjoying particular pleasures.

    The staircase becomes the protagonist not by itself, but by the vertical shelf that runs along the wall and follows the path of the staircase to the top floor. The staircase is illuminated from above by an upper skylight that provides natural light access to the rooms as well as the ground floor. A piece by Bruno Ollé at the top of the first flight of stairs gives freshness and reinforces the luminosity of the skylight. Light, wood and white color as the hallmarks of this house by the sea.

    Through this staircase, which combines stretches of iron lacquered in white, wood and folded iron sheet, with a transparent glass railing, we access the rooms. Of the three pre-existing rooms, we move on to two spacious rooms with a bathroom suite that continues with a delicate, organic aesthetic and with a certain vintage air where white and wood predominate.

    Pieces and unique materials

    Both in the living room and in the rooms, we chose furniture of our own design that follows the same aesthetic and material line. Both the shelves and the stools use REA rods to form the structure and natural aged wood for the shelves and seats. The TV cabinet, the magazine rack, the bedside and night tables or the headboard sing the same line with metal tubular structure and natural wood envelopes and drawers.

    In the living room, which is accessed by three steps in continuity of the ground floor, we find a modular corner sofa of own design upholstered in gray linen. A piece by Guim Tió adds a horizon to the back wall that gives way to the basement. Under the modular center table we have placed a Nani Marquina jute rug that enhances the organic and light appearance of the space. The volume of the pre-existing chimney has been covered with the same microcement of the kitchen area, offering continuity and transition between both spaces. A Meridian lamp by Habitat, a reproduction of a Finn Juhl piece and a fern complete the set. Likewise, both the wood and the fireplace itself have been updated with black iron frames with welds seen. But not to depend on the fireplace, but just enjoy it, the living room has a large vertical radiator from the Italian firm Antrax.

    Through the large window of the living room you have access to a small terrace on the same level that we have equipped with a design table and own production with varnished iron structure and large ceramic tile, ideal to eat, work or play some board game enjoying the outside in the best conditions. We have also added an outdoor sofa made to measure with an aged wooden floor, a mattress as a seat and four cushions making the backrest functions. Of the rest of the exterior furniture we highlight a piece with double functionality that we love is an AYTM stool/magazine made with gold metal rods.

    The kitchen is a high precision machine, perfectly equipped to enjoy the pleasure of cooking. Neff appliances integrated into a longitudinal kitchen in white Kvik furniture, Grohe faucet and bucket and a fantastic envelope of Silestone White Zeus, get an impressive appearance for a front full of technicality. In the central island we find a grill of Miele to which we have added a sliding cover made of sheet metal. A pendant lamp of its own design in iron and wood, like the furniture, reinforces the longitudinal passage that opens between the kitchen island and the staircase. The stools, also designed by us and of artisan production, provide a touch at the same time rustic and industrial for a set of white and refined lines. The contrast of the materials translates paradoxically into a balanced set.

    The flooring of the house combines microcement in the kitchen floor and synthetic parquet for the rest of the house in contrast to the predominant white walls. Looking for a certain gradation of the contrast, the furniture in iron and natural wood presents a whitish appearance that reinforces the sensation of a lived space and of chromatic smoothness. The translucent sliding glass door and wood that gives access to the bathroom suite reinforces this vintage industrial aspect that characterizes the house. The bathroom has Hansgrohe fittings, Sanycess washbasin and a characteristic horizontal radiator with Teso towel rail.

    Enjoy the luck of living in a house by the sea

    Open the door and stop seeing the steps of the staircase to see the sea at the back of the room. Being able to share the same space while one cooks and the other enjoys a good reading. Stop climbing stairs to go a moment to the toilet and separate the private and social areas of the house. Spacious rooms with access to a full bathroom per floor. A ladder that fuses with the shelf and vice versa. As a whole, a house to enjoy all year of family and friends in a house by the sea.

    Featured project by Casa Viva magazine.
     
    Featured project by Hogares Magazine

    Valora este post/proyecto

    Want to book a visit?

    You consent, through the marking of this box, the processing of your data for the purposes described in the Privacy Policy and Cookies Policy .

    Uso de cookies

    Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información. ACEPTAR

    Aviso de cookies