999081239
Coblonal’s Interior Design Studio in Barcelona

Coblonal’s Interior Design Studio in Barcelona

Coblonal Interior Design’s offices and studio in Barcelona are located in the Tetuan square in Barcelona, ​​in the surroundings of the Passeig de Sant Joan, where in recent years many charming establishments have proliferated. 

In February 2019, we moved from our old studio in Ronda General Mitre to this much larger and more central space, thought of as an office with the soul of a home. What we call the home office. 

The main goal was to design and build a space designed to work and, at the same time, to receive customers and visits. A studio that despite being a workspace is inspired by the tones, materials, and pieces of furniture and lighting of homes, with the aim of generating a cozy space

These elements are intertwined with others of an industrial nature such as the original cement pavement or the exposed layout of the copper tube installations, as well as a multitude of pieces of furniture – tables, cabinets, lamps, shelves, and benches – designed and produced by Coblonal in black iron and wood. 

Right at the entrance, we find a set with two spectacular sofas upholstered in reddish velvet, located around a trapezoidal coffee table with a black Sahara marble top. This living area is used to receive visits or review projects on the two large screens in front. 

It highlights a large volume of wood that occupies the left side, exposing the capitals of the high columns that support the building and take off up to the Catalan volta ceiling painted in blue. This volume includes storage, as well as a toilet and a small warehouse. A Coblonal-box in all rule … how could it be otherwise in our study. 

Between the box and the wall, we find the first set of three workstations that are arranged on a long table made of iron frame and wooden tabletop under a long pendant lamp also made of the same materials. Both pieces have been designed and produced by us and we can find different variants in other parts of the studio. 

In continuity with the volume of the box, there are the stairs that go up to the loft where we find two more work points and a splendid panoramic view of the entire space. Under the mezzanine, there is a high table that fulfills a very special function. It is the place where to dispose of the samples of the materials that will dress our projects. A surface thought to combine, show and imagine the space we are projecting. One of the walls of this area is lined with large perforated sheet metal plates where we have installed mood boards or material compositions for different projects. On the other side, we find a kind of dressing room where the set of samples we usually work with are stored. It is very important for us to be able to touch and see the different materials and we want our clients to be able to do it too. 

At the back, we find a large table whose measures and arrangement of its supports have been designed to have enough space to review or comment on certain aspects as a couple and facilitate teamwork. This area receives natural light through the large windows of an interior patio, full of vegetation, which gives the study color and freshness. 

Finally, a staircase that preserves the original iron railing and characterized by exposed brick, leads us to the basement that will expand our facilities in the coming months.

Want to book a visit?

You consent, through the marking of this box, the processing of your data for the purposes described in the Privacy Policy and Cookies Policy .

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información. ACEPTAR

Aviso de cookies