999081239
  • es
  • ca
  • en
  • Redistribució i interiorisme per una casa vora el mar

    Redistribució i interiorisme per una casa vora el mar

    Una distribució per estar junts

    Una casa vora el mar i una distribució de la planta social de l’habitatge que entorpeix enormement la vida en comú, la sensació d’amplitud de l’espai i la continuïtat visual.

    La nostra proposta de redistribució va implicar l’enderroc d’envans, la completa obertura de l’espai i el desplaçament de l’escala d’accés a les plantes superiors. D’aquesta manera, des de la porta d’accés es disposa d’una visió global de l’espai, així com del contacte entre qui li apassiona la cuina i qui prefereix llegir o veure una pel·lícula des del saló. De la mateixa manera, es va integrar la zona de safareig preexistent en continuïtat amb la cuina mantenint la possibilitat d’aïllar del conjunt mitjançant una enginyosa porta corredissa de disseny propi en ferro i vidre que serveix al seu torn com vitrina per a la cristalleria. Per completar la funcionalitat d’una zona social oberta, es va habilitar un petit bany de cortesia que dóna servei tant a residents com a visitants sense haver de pujar escales i envair la zona privada de l’habitatge. Una illa central elevada serveix de menjador i com d’element distribuïdor que enllaça cuina, zona d’escala i el saló en una alçada inferior però en plena continuïtat amb la resta de la planta. El resultat és un mateix espai a dos nivells que permet estar junts gaudint de plaers particulars.

    L’escala esdevé protagonista no per ella mateixa, sinó per la prestatgeria vertical que recorre la paret i ressegueix el recorregut de l’escala fins a la planta superior. L’escala queda il·luminada zenitalment per una claraboia superior que dota de llum natural a l’accés a les habitacions així com a la planta baixa. Una peça de Bruno Ollé a la part alta del primer tram de l’escala imprimeix frescor i reforça la lluminositat de la claraboia. La llum, la fusta i el color blanc com a senyals d’identitat d’aquesta casa al costat del mar.

    Mitjançant aquesta escala, que combina trams de ferro lacat en blanc, fusta i xapa de ferro doblegada, amb una barana de vidre transparent, accedim a les habitacions. De les tres habitacions preexistents, passem a dues àmplies habitacions amb bany suite que continua amb una estètica delicada, orgànica i amb un cert aire vintage on predomina el blanc i la fusta.

    Peces i materials singulars

    Tant a la sala d’estar com a les habitacions, s’ha optat per mobiliari de disseny propi que segueix una mateixa línia estètica i de materials. Tant les prestatgeries com els tamborets utilitzen varetes REA per formar l’estructura i fusta natural envellida per als prestatges i seients. El moble de televisió, el revister, les tauletes de centre i de nit o el capçal singuen la mateixa línia amb estructura tubular metàl·lica i sobres i calaixos de fusta natural.

    Al saló, al qual s’accedeix mitjançant tres esglaons en continuïtat de la planta baixa, trobem un sofà modular cantoner de disseny propi entapissat en lli de color gris. Una peça de Guim Tió afegeix horitzó a la paret del darrere que deixa pas al soterrani. Sota la tauleta de centre modular hem situat una catifa de jute de Nani Marquina que realça l’aspecte orgànic i lleuger de l’espai. El volum de la xemeneia d’obra preexistent ha estat recobert amb el mateix microciment de la zona de la cuina oferint continuïtat i transició entre els dos espais. Un llum Meridian d’Habitat, una reproducció d’una peça de Finn Juhl i una falguera completen el conjunt. Així mateix, tant el llenyer com la mateixa xemeneia han estat reactualizados amb marcs de ferro negre amb soldadures vistes. Però per no dependre de la llar de foc, sinó tan sols gaudir-ne, el saló disposa un gran radiador vertical de la firma italiana Antrax.

    A través del finestral del saló s’accedeix a una petita terrassa al mateix nivell que hem equipat amb una taula de disseny i producció pròpia amb estructura de ferro envernissat i sobre de rajola ceràmica de gran format, ideal per poder menjar, treballar o jugar a algun joc de taula gaudint de l’exterior en les millors condicions. També hem afegit un sofà exterior fet a mida amb una tarima de fusta envellida, un matalàs com seient-quatre coixins fent les funcions del respatller. De la resta del mobiliari exterior destaquem una peça amb doble funcionalitat que ens encanta es tracta d’un tamboret/revister de AYTM fet amb varetes metàl·liques daurades.

    La cuina és una màquina d’alta precisió, perfectament equipada per gaudir del plaer de cuinar. Electrodomèstics Neff integrats en una cuina longitudinal en mobiliari Kvik de color blanc, aixetes i cubeta de Grohe i un fantàstic sobre de Silestone Blanc Zeus, aconsegueixen un aspecte imponent per un frontal ple de tecnicitat. A l’illa central hi trobem un grill de Miele al qual hem afegit una tapa corredissa de xapa metàl·lica. Una llum penjant de disseny propi en ferro i fusta, igual que el mobiliari, reforça el pas longitudinal que s’obre entre l’illa de cuina i l’escala. Els tamborets, també dissenyats per nosaltres i de producció artesana, aporten un toc alhora rústic i industrial per a un conjunt de línies blanques i refinades. El contrast dels materials es tradueix paradoxalment en un conjunt equilibrat.

    El paviment de l’habitatge combina microciment a la planta de la cuina i parquet sintètic per a la resta de l’habitatge en contrast amb el blanc preponderant de les parets. Buscant certa gradació del contrast, el mobiliari en ferro i fusta natural presenta un aspecte blanquinós que reforça la sensació d’un espai viscut i de suavitat cromàtica. La porta corredissa de vidre translúcid i fusta que dóna accés al bany suite reforça aquest aspecte industrial vintage que caracteritza a l’habitatge. El bany disposa d’aixetes de Hansgrohe, lavabo de Sanycess i un característic radiador horitzontal amb barra toallera de Teso.

    Gaudir la sort de viure en una casa vora el mar

    Obrir la porta i deixar de veure els graons de l’escala per veure el mar al fons de la sala. Poder compartir un mateix espai mentre un cuina i l’altre gaudeix d’una bona lectura. Deixar de pujar escales per anar un moment a la neteja i separar les zones privades i socials de l’habitatge. Habitacions àmplies amb accés a un bany complet per planta. Una escala que es fon amb la prestatgeria i viceversa. En conjunt, un habitatge per gaudir tot l’any de la família i dels amics en una casa al costat del mar.

    Projecte publicat a la revista Casa Viva.
     
    Projecte publicat a la revista hogares

    Valora este post/proyecto

    Vols concertar una visita?

    Consentiu, a través de la marcació de la caixa present, el tractament de la seva informació amb les finalitats descrites en la Política de Privacitat i Política de cookies .

    Uso de cookies

    Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información. ACEPTAR

    Aviso de cookies