999081239
  • es
  • ca
  • en
  • Redistribució d’un àtic lluminós al barri del Putxet

    Redistribució d’un àtic lluminós al barri del Putxet

    Un àtic d’uns 95m2 que parteix de dos petits apartaments oberts a una generosa terrassa longitudinal. La distribució original amb la qual la nostra clienta va adquirir l’immoble, ja conjuminava les dues peces en un sol habitatge, però amb una distribució una mica enrevessada i parcel·lada. Quan els seus fills s’independitzen, s’obre una bona oportunitat per repensar la seva manera quotidiana de viure. I aquí entrem nosaltres.

    La nostra proposta va implicar importants canvis respecte a la distribució original. Renunciem a una habitació, però ampliem i reunifiquem la zona social de l’habitatge en un ampli i lluminós espai que reuneix sala, menjador i cuina. De fet, la cuina es reubica en l’espai que ocupava una de les dues habitacions individuals en la distribució original. A més de millorar la zonificació de l’habitatge, vam aconseguir un ampli espai social on reunir la família i amics al voltant d’una taula. Ara, amb aquesta distribució oberta, preparar alguna cosa de menjar es torna també una activitat social encara que mantenint la disposició i proporcions d’una cuina tradicional. Un petit i senzill despatx completa el conjunt que adquireix modularitat gràcies a una enorme porta corredissa que queda totalment integrada i gairebé invisible gràcies a uns discrets tiradors blancs, per si necessitem intimitat o en un moment donat necessitem una altra habitació.

    Si en la distribució original un llarg passadís envoltava la cuina per arribar a la zona social, ara no trobem rastre de cap passadís. En el seu lloc i davant de la porta d’entrada, trobem una zona rebedor que actua com a distribuïdor i enllaç entre la zona social i la zona de les habitacions i els lavabos. Des d’ell, tenim accés a una àmplia habitació amb finestra a un pati de llums interior, a un bany complet que li dóna servei, així com també a les eventuals visites. També accedim a una àmplia habitació doble amb bany suite i una petita zona vestidor amb sortida a l’àmplia terrassa. L’armari encastat d’aquesta habitació és l’única peça d’obra que conservem de la disposició anterior de l’habitatge.

    Finalment, la terrassa ha estat completament remodelada, així com els tancaments que, amb grans finestrals, ofereixen una connexió fluïda entre interior i exterior. A causa de l’orientació de l’habitatge, majoritàriament cap a l’oest, la vivenda disposa d’una abundant entrada de llum solar per les tardes que tamisem sense necessitat de cortines amb la instal·lació d’unes mallorquines mòbils. La nostra actuació es completa amb la retirada d’unes antigues jardineres d’obra que omplien el perfil poligonal exterior. D’aquesta manera, vam guanyar amplitud i simplicitat per a una terrassa que hem impermeabilitzat per complet i recobert amb lames de fusta de teca, de la mateixa manera que les divisores amb les terrasses adjacents.

    Per acabar, esmentem una curiositat. D’acord amb els gustos de la nostra clienta, tan sols hi ha llums encastades en els banys i a la cuina. La resta de la il·luminació s’aconsegueix mitjançant les diferents làmpades repartides per l’habitatge i commutades a través dels endolls i interruptors. I davant la col·lecció de peces originals que componen les diferents escenes, no tenim absolutament res a dir. De fet, la distinció entre il·luminació tècnica i decorativa perd tot el sentit. Els llums, totes elles peces de disseny emblemàtiques, compleixen perfectament la seva doble funció lumínica i estètica, donant llum a un habitatge que ens té enamorats i enamorades.

    En els nostres projectes ens encarreguem de tot el procés: des de la definició de la distribució a la construcció i producció del projecte fins al més mínim detall. Conjuntament amb el client, definim espais, materials, mobiliari, tèxtils i peces d’art i decoratives com a parts d’un tot integrat. En aquest cas, partíem amb cert avantatge: la nostra clienta disposava ja de gairebé tot el mobiliari i la il·luminació. Així que des d’un primer moment el vam incloure en les nostres propostes com a peces fonamentals del projecte d’interiorisme. Una caixa perfectament pensada per a un contingut de col·lecció.

    Valora este post/proyecto

    Vols concertar una visita?

    Consentiu, a través de la marcació de la caixa present, el tractament de la seva informació amb les finalitats descrites en la Política de Privacitat i Política de cookies .

    Uso de cookies

    Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información. ACEPTAR

    Aviso de cookies