999081239
Projecte i construcció de les oficines de Simsa a Barcelona

Projecte i construcció de les oficines de Simsa a Barcelona

Coblonal Interiorisme s’ha encarregat del disseny del projecte d’interiorisme i construcció de les noves oficines de Simsa al districte 22@ al barri del Poblenou de Barcelona.

Simsa és l’empresa líder en software modular pel disseny de mobiliari després de més de 35 anys d’activitat i oferint els seus productes i serveis a més de 30 països al voltant del món. Disposant d’un equip format per més de 40 persones, les seves antigues instal·lacions a Barcelona s’havien quedat petites.

Un cop van trobar un nou emplaçament amb espai suficient, van comptar amb Coblonal Interiorisme per a desenvolupar el projecte i dur a terme la seva construcció.

El resultat són unes instal·lacions d’avantguarda que conjuguen funcionalitat i confort. Aquestes ofereixen les condicions ideals per als processos interns i interaccions dels diferents equips, així com amb els seus clients i col·laboradors.

Planta

Distribució i organització

La distribució d’unes oficines està estretament lligada a la profunda comprensió dels seus processos i interaccions entre els diferents equips, així com de la seva cultura corporativa.

El fervor dels espais oberts troba els seus límits quan l’activitat d’un equip resulta incompatible amb l’activitat d’un altre. És en aquest moment que resulta imprescindible dissenyar la distribució dels espais en base a necessitats específiques i imaginar al detall què volem que hi passi en i entre cadascun d’ells. Per descomptat, les pràctiques reals acaben transformant els espais dissenyats en d’altres. Allò important és proporcionar allò imprescindible i deixar marge a l’adaptació mútua.

La nostra proposta es va fonamentar en situar una peça central rectangular on hi podem trobar els principals espais reunions i interacció separats per divisòries i portes de vidre i estructura de ferro a més d’una zona d’estar situada estratègicament per a ser el primer impacte i punt de rebuda des de l’entrada des del carrer.

Galeria

Recorregut

A la façana principal hi trobem, com no pot ser d’una altra manera, la recepció on hi destaca el treball dels nostres ferrers tant en els mobles mostradors com en la caixa de llum. També hi podem trobar els diferents despatxos de l’equip directiu, vendes, administració i màrqueting.

A l’altra banda de les instal·lacions, hi trobem dos grans espais de treball dividits per un separador de vidre que aïlla ambdues parts mantenint una amplia percepció de l’espai. Els dos grups més nombrosos, atenció al client i recerca i desenvolupament, mantenen dinàmiques internes en que l’espai obert resulta convenient. Tot i això, els primers fan de la comunicació en conferència amb els clients la seva activitat principal, mentre els segons es caracteritzen per un treball més focalitzat davant l’ordinador i la interacció amb els diferents companys, però no amb l’exterior. Una amplia office amb cuina, menjador i zona de descans, així com uns serveis que segueixen l’estètica del conjunt amb el negre mate com a protagonista.

Materials i Estil

Com no podia ser d’una altra forma, tractant-se d’una empresa de software per al disseny de mobiliari, els diferents espais disposen de generós emmagatzematge amb armaris on la fusta n’és la protagonista en contrast amb el ferro negre dels tiradors i l’estructura dels separadors de vidre, així com amb el paviment porcellànic de color gris pedra en format de grans peces. El sostre, pintat de blau petroli dóna profunditat al conjunt i emmascara les imperfeccions característiques del formigó.

Els separadors i portes lliscants transparents en l’estructura de ferro han resultat fonamentals per aconseguir recrear un conjunt obert i no excessivament sòlid malgrat els predomini dels colors foscos. Tot i les divisions, el conjunt de l’espai és transparent i afavoreix l’accessibilitat i interacció entre les diferents persones que formen l’empresa.

La presència de plantes, diferents zones d’estar i acabats que podríem trobar en qualsevol habitatge residencial acaben recreant un conjunt d’espais orgànics, moderns i elegants en coherència amb la imatge de la empresa. Ara estan encantats de venir a treballar i de rebre visites de clients i col·laboradors. 

Crèdits

Fotografies de Sandra Rojo.

Vols concertar una visita?

    Consentiu, a través de la marcació de la caixa present, el tractament de la seva informació amb les finalitats descrites en la Política de Privacitat i Política de cookies .

    Uso de cookies

    Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información. ACEPTAR

    Aviso de cookies