999081239
Luxós apartament de la Casa Burés de Barcelona

Luxós apartament de la Casa Burés de Barcelona

En la major part dels nostres projectes acabem tirant envans, redistribuint l’espai, renovant revestiments, instal·lacions i fusteries. En aquest luxós apartament de la Casa Burés de Barcelona, ja ens vam trobar tota aquesta feina feta: un apartament acabat però completament buit. I és que el seu propietari ens va encarregar equipar completament dos dels apartaments de la finca per a que els seus nous habitants només haguessin de venir amb la seva maleta. 

Tenir la oportunitat de treballar en una finca com aquesta i en apartaments amb alts sostres amb motllures florals, paviments hidràulics de rajola petita i grans portes i finestrals sembla fàcil. Doncs podríem pensar que qualsevol cosa que hi posem quedarà bé. Però això que potser serveix per les persones amb bona planta, no serveix pels espais i menys d’aquestes dimensions. 

Els colors dels paviments i les dimensions de l’espai van ser determinants tant per la selecció de tèxtils i peces de disseny i art així com pel disseny i producció de mobiliari a mida.

Tot i que els passadissos acostumen a desaparèixer de les nostres distribucions, hem d’admetre que el passadís d’aquest apartament és diferent. Disposa de força amplitud com per afegir-hi uns fantàstics estants metàl·lics i convertir-lo en llibreria, així com per desembocar en una avantsala a la part més propera a la sala d’estar que amplia i connecta el vestidor i el conjunt format per la sala d’estar, cuina i menjador quan les portes estan obertes. Un taulell de fusta envellida dissenyat i produït específicament per aquest espai li dóna a l’espai una funció d’ampli rebedor casa endins. És fàcil imaginar-se esperant a la parella revisant les entrades d’una obra de teatre abans de sortir vestits per l’ocasió.

La sala d’estar es divideix visualment en dues parts d’acord amb els paviments i els sostres originals: la zona de cuina i menjador i la sala d’estar pròpiament dita. Un gran sofà amb chaise longue en to gris sobre una estora de polyamida i la gran taula per fins a 8 persones distribueixen l’espai i habiliten passos al seu voltant. 

Cal mencionar com l’elecció dels tons dels acabats de cadascuna de les peces de mobiliari està en consonància amb els colors del terra. Com en el cas del sofà i l’acabat de la cuina, el tons de la butaca de lectura, l’elecció de les pintures o bé el negre de la taula i les cadires que s’insereixen fantàsticament en el conjunt sense reclamar protagonisme. S’ha cercat deliberadament un equilibri cromàtic i volumètric en la elecció i emplaçament de cadascun dels elements. 

L’elecció de les làmpades ha estat guiada per la combinació d’elegància i singularitat que encaixen amb l’aspecte clàssic de les motllures florals. En el racó de lectura hi trobem una sofisticada Flamingo que només per ella transforma les lectures en més interessants.

La sala menjador connecta directament amb l’habitació principal de l’habitatge on els tons de la roba de llit i el mobiliari combinen amb els colors d’un meravellós paviment hidràulic de rajola petita. Les tauletes de nit i l’armari en fusta i ferro han estat dissenyades i produïdes per Coblonal exclusivament per aquest projecte. De la mateixa forma que l’armari obert de la zona del vestidor, pensat per posar-hi la roba d’ús recurrent.

Les altres dues habitacions estan més pensades per rebre convidats que per ser d’ús habitual. La primera d’aquestes habitacions, de forma trapezoïdal, disposa d’un llit i d’un armari raconer fet a mida, la fusta del qual es perllonga per la paret deixant una petita lleixa longitudinal. La segona de les habitacions és doble, amb dos llits individuals en front d’un capçal fet a mida en fusta que dóna confort al llit, incorpora les instal·lacions i serveix de recolzament per emplaçar-hi una làmina de la sèrie del moment, petits elements decoratius o el que es cregui convenient. Aquesta habitació disposa d’un petit espai dedicat a l’emmagatzematge de camí al bany que li dóna servei.

En definitiva, un fantàstic habitatge que Coblonal ha equipat completament —des del mobiliari a les làmpades i aplics; des de tots els tèxtils a les peces d’art; des dels gerros i plantes al llibres dels estants o el televisor—, tot llest per entrar a una finca emblemàtica de l’Eixample Dreta de Barcelona.     

Vols concertar una visita?

Consentiu, a través de la marcació de la caixa present, el tractament de la seva informació amb les finalitats descrites en la Política de Privacitat i Política de cookies .

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información. ACEPTAR

Aviso de cookies