999081239
  • es
  • ca
  • en
  • Interiorisme i Reforma Integral Restaurant Grop Empordà

     

    Essència del projecte

    Pel projecte d’interiorisme del Restaurante Grop, ens vam inspirar en els elements de la decoració típica de l’Empordà, que aporten al restaurant l’estètica d’un poble de la costa brava.

    El Restarurante Grop està situat en una de les cales de l’Escala, a Girona, i era necesari que estigués obert al mar, és a dir, aconseguir que quan estiguis dins del restaurant, estiguis fora d’ell també. És a dir, que l’exterior fluís a la part interior del local.

     

    ¿A qui va dirigit l’interiorisme?

    Carmen, directora i cap de Sala del Restaurante Grop, té passió i vocació per la gastronomia i la hosteleria, i hem volgut que el seu local transmitís també aquesta passió i vocació amb la decoració i l’interiorisme del seu restaurant, en corcondancia amb l’ estètica d’un poble de pescadors com és l’Escala.

    Necessitats funcionals de la reforma

    1. Interiorisme obert a l’exterior:

    L’interiorisme i la decoració del Restaurant Grop tenien com a objectiu principal aconseguir que l’espai interior del restaurant cedís espai a la terrassa, perquè tant els dies de fred i de tramuntana dels mesos d’hivern, com els llargs, assolellats i calorosos dies d’estiu, els seus clients tinguessin la sensació d’estar dins i fora del restaurant.

    Tenint en compte que es tracta d’un local situat a primera línia de mar del poble de l’Escala, amb tres façanes que donen a tres vents, i que una de les façanes més importants dóna a ponent i és molt assolellada, el principal repte a nivell funcional era aconseguir que quan estiguis dins del restaurant, també tinguis la sensació d’estar fora, és a dir, que l’exterior flueixi cap a la part interior del local, tot això, protegint-se de la calor a l’estiu i del fred a l’hivern.

    Aquest repte en l’interiorisme es va aconseguir mitjançant un tancament retràctil el més envidriat possible que ens permetés tenir la percepció que quan estàs a l’interior del local, siguis també al porxo .

    • Versatilitat funcional:

    Una altra de les aportacions que vam fer en aquest projecte d’interiorisme va ser la d’aconseguir que l’operativitat del Restaurant Grop s’adaptés a qualsevol tram horari del dia , amb la finalitat que fos un local que pogués estar obert durant tot el dia.

    Com es va aconseguir? Treballant el disseny interior del restaurant amb molta incidència a nivell lumínic, sonor i musical. Vam instal·lar un sistema de control d’integració mitjançant un panell amb el qual, d’una manera molt senzilla, mitjançant la simple acció de prémer un botó, el local s’adaptés a les diferents escenes d’un dia qualsevol: l’esmorzar, l’hora del vermut, el brunch dels diumenges, els menjars, els instants d'”oci de dia”, els sopars, l’hora del gintònic …

    Gràcies a aquest panell que vam crear especialment per al Grop , qualsevol empleat del restaurant pot valorar quines necessitats tenen els clients i el local es transforma en aquest moment en concret, regulant la il·luminació i la sonoritat de les diferents escenes o moments del dia.

    L’estil de la decoració-mobiliari

    El poble empordanès de l’Escala , a Girona, és un poble de pescadors . Per això, per definir aquest projecte d’interiorisme ens vam inspirar en les fustes del llaüt de vela llatina dels pescadors , i fem servir tot un aplacat d’aquesta fusta en els sostres del local i en les barres del restaurant. A més, vam pavimentar el terra amb rajoles porcelàniques de gran format, texturades amb colors sorra , buscant que en entrar al restaurant hi hagués una continuïtat cromàtica amb les tonalitats de la platja.

    La decoració del Restaurant Grop ha aconseguit fusionar la frescor de la mar, de la platja i del sol, i alhora proporcionar la calidesa dels dies d’hivern, amb el vent i fred típics de l’Empordà.

    Pel que fa a la decoració i a la selecció del mobiliari , busquem una barreja eclèctica de molts elements trobats, entre d’altres llocs, en els brocanters de la Bisbal (la capital del Baix Empordà): des de cadires contemporànies, cadires tolix, taules de bobina de cable, butaques de dipòsits reciclats d’oli de cotxe, barres que eren el frontal d’un camió, antigues cadires de cinema procedents de l’Índia, senyals de trànsit reaprofitades per fer sobres de taula, llums que són antics altaveus de fàbriques, balancins-gronxador, …

    El més característic del projecte

    L’objectiu a nivell funcional era obrir l’interior del restaurant cap a l’exterior, i que l’exterior fluís cap a l’interior del local, mitjançant un tancament retràctil envidriat.

    I a nivell estètic, fusionar la frescor de la mar i de la platja assolellada amb la calidesa dels dies d’hivern acompanyats del vent de l’Empordà, tot això amb un toc modern en la decoració, basada en la barreja eclèctica d’elements reutilitzats.

     

     

     

    Share on FacebookPin on Pinterest
    instagram

    Uso de cookies

    Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información. ACEPTAR

    Aviso de cookies
    Coblonal Arquitectura SL
    Arquitectura e interiorismo en Barcelona
    Ronda del General Mitre, 206 local 3 Barcelona, Barcelona 08006
    Phone: 93 218 09 99
    Coblonal Arquitectura SL
    Ronda del General Mitre, 206 local 3
    Barcelona, Barcelona 08006