999081239
Habitatge unifamiliar a Corbera

Habitatge unifamiliar a Corbera

 

Una parella amb fills adolescents ens contacta per reformar el seu habitatge en el que fa anys que hi viuen. A priori, només volen un rentat de cara i que els ajudem amb el mobiliari i tèxtils de la llar a fi de modernitzar-lo.

La nostra proposta després d’escoltar la seva briefing i visitar l’habitatge va ser una mica més enllà del que ells pretenien en un primer moment. Però veient el molt que millorava van estar encantats de tirar-ho endavant.

Com arquitectes i interioristes ens encanta poder imaginar més enllà del que es pot veure i sorprendre als nostres clients amb propostes que obren possibilitats impensables per a ells. En el nostre estudi estem orgullosos de presumir d’una gran capacitat per desenvolupar propostes distributives que millorin la vida dels nostres clients, sostingudes en el marcat perfil tècnic del nostre equip.

La nostra proposta de redistribució es va caracteritzar per dues actuacions fonamentals:

  • Separar per planta la zona de dia i de nit
  • Reorganitzar la zona social de l’habitatge mitjançant una caixa central.

En primer lloc, vam plantejar que tenia més sentit disposar de totes les habitacions a la planta superior i deixar la planta baixa com una planta social, d’interacció quotidiana en diferents espais oberts però diferenciats. Així que vam decidir pujar a la primera planta una habitació i baixar un petit estudi existent a la planta inferior. L’intercanvi, va suposar una racionalització dels usos de l’espai i conseqüentment de la seva distribució i mobiliari.

A la planta superior, l’habitació gaudeix d’una finestra a l’exterior i una apertura cap el menjador que la dota de gran amplitud. Al seu torn, serveix como a banc on seure-s’hi i col·labora a l’entrada de la llum natural.

En segon lloc, a la planta inferior hem redistribuït l’espai mitjançant la inclusió d’una caixa central que proporciona emmagatzematge, zonifica i allotja diferents portes lliscants per si volem gaudir d’un mateix espai obert o bé decidim parcel·lar total o parcialment alguna zona d’acord amb els seus usos. En aquest sentit, l’antiga habitació ha estat inclosa en la zona que fa ara les funcions de sala de joc i estudi, tenint la possibilitat d’aïllar-te del resta si estan menjant o veient una pel·lícula.

Els materials, textures i colors escollits, així com el mobiliari, volen ressaltar un aspecte orgànic i viscut. S’ha volgut generar un entorn acollidor, encara que amb cert aire industrial mitjançant l’ús de xapa metàl·lica negra i fusta natural en tons foscos. El verd pren el protagonisme en perfecta combinació amb la xapa negra i la fusta a la gran paret vertical que uneix els dos nivells de l’habitatge.

En conjunt, la nostra actuació ha complert amb les expectatives inicials dels clients consistents en modernitzar el seu habitatge tant estètica com funcionalment però a més ha millorat substancialment la distribució dels espais i l’entrada de llum a les diferents cambres, fent de la planta baixa un espai obert i polivalent.

Fotografies de Sara Riera

Vols concertar una visita?

Consentiu, a través de la marcació de la caixa present, el tractament de la seva informació amb les finalitats descrites en la Política de Privacitat i Política de cookies .

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información. ACEPTAR

Aviso de cookies