999081239
Espectacular habitatge entre pinedes

Espectacular habitatge entre pinedes

Un dels nostres clients decideix construir una casa d’obra nova a la vora del mar, prop de Barcelona. Compta amb l’arquitecte José Valverde i una constructora per al volum d’obra nova i amb Coblonal per al projecte d’interiorisme. És a dir, la distribució dels espais, la definició d’acabats, així com el mobiliari i la resta d’elements. El resultat d’aquesta col·laboració és una espectacular habitatge avantguardista on la llum flueix per tot arreu atès que l’exterior i l’interior de l’habitatge s’entrellacen contínuament.

Amb aquestes condicions, el nostre treball es va centrar majoritàriament en la definició dels volums interiors, ja sigui d’obra o mobiliari, així com solucions constructives per al millor encaix dels diferents revestiments i acabats.

Els recorreguts d’aquest habitatge ens ofereixen un espai obert i interconnectat però que, a el mateix temps, aquests espais queden distribuïts i diferenciats oferint espais dedicats a cadascuna de les pràctiques quotidianes de la família que l’habita. Menjar junts, gaudir d’una pel·lícula, un bany o la lectura d’un llibre.

L’habitatge disposa de 4 habitacions, un estudi, diferents terrasses, un gran saló menjador, una cuina amb illa central, gimnàs, una piscina interior i una altra exterior, així com un espectacular jardí amb zona menjador i estany.

Interacció contínua amb l’exterior

El blanc a les parets contrasta amb dos tipus de paviment, acabat en microciment a la planta baixa i terrasses, i parquet natural de roure a la planta superior, estudi i dormitoris. En el volum exterior, el blanc del marmorino contrasta amb la fusta de les lames de pi que tamisen la llum exterior i el negre de el ferro de les estructures dels tancaments.

Entre els diferents espais d’aquest espectacular habitatge destaca la sala d’estar. Aquesta gaudeix d’una doble alçada presidida per un mòdul revestit de fusta que alberga la televisió i emmagatzematge en alçada. La façana que dóna a la piscina és completament envidriada oferint una sensació exterior absoluta, però amb les comoditats de l’interior. L’orientació de l’immoble, les viseres pròpies de la façana i les diferents lames mòbils a la planta superior rebaixen la incidència de la llum solar. La façana oposada disposa d’una obertura longitudinal que dota de llum natural a l’habitatge durant totes les hores del dia.

El dormitori principal treu el cap a la sala des d’una espècie de balcó envidriat sota el qual trobem una gran taula menjador capaç de l’allotjar a 10 comensals. A continuació, després d’un tancament envidrat amb una ala corredissa, es troba una gran cuina amb illa central on el blanc torna a ser el protagonista. Les seves generoses dimensions i obertura a l’exterior el fan un espai ideal per cuinar o revisar la premsa mentre gaudeixes d’un refrigeri.

Les escales d’accés a les diferents plantes també mereixen menció a part. Aquestes estan formades per esglaó de xapa de ferro plegada i lacada amb panells envidrats a la part inferior i superior i llum penjants a diferents altures que donen verticalitat i il·luminació d’una forma original, així com una percepció de conjunt entre les diferents plantes.

La planta que alberga els dormitoris i banys estan construïdes com plantes diàfanes on el mobiliari ideat per Coblonal distribueix l’espai i ofereix, al mateix, temps emmagatzematge per a que hi predomini l’aparença d’espai diàfan i net.

El dormitori principal gaudeix d’una gran calaixera longitudinal sota l’obertura a la sala i dos passos rere de l’envà del capçal. Un cap a un petit vestidor i una altra cap el bany principal. A l’igual que la sala d’estar, el dormitori s’obre a l’exterior per la façana interior de la construcció. A través de la vidriera tenim accés a una deliciosa terrassa amb vista sobre la piscina on donar el bon dia o bona nit a la humanitat.

El bany principal disposa d’una banyera exempta i zona de dutxa obertes a l’exterior, tot i que la intimitat no es veu compromesa, gràcies a les lames longitudinals adjuntes a la vidriera que ofereixen privacitat sense contrarrestar la sensació d’exterioritat. El bany està concebut com un petit spa domèstic on poder-se relaxar després d’un dia de treball o arreglar-se amb comoditat abans de sortir a una trobada.

En l’última planta d’aquest habitatge, es troba un estudi que dóna a una àmplia terrassa. Un espai ideal per idear nous projectes, gaudir d’una lectura amb tranquil·litat o tocar la guitarra.

Al soterrani hi trobem una piscina longitudinal i un gimnàs, a més d’un aparcament de gran dimensions.

L’exterior gaudeix d’una àmplia piscina i generosa vegetació. Disposa de dues zones de menjador. Una sota una ala del volum de l’habitatge que queda suspesa sobre un pilar, i una altra sota un vetllador just al seu davant, podent funcionar com a peces complementàries quan vénen convidats a menjar en època de bon temps.

En conjunt es tracta d’un habitatge d’alt standing que gaudeix de la brisa marina, perfumada amb els pins que separen l’habitatge de la mar. Un dels projectes més ambiciosos i espectaculars en els quals hem treballat fins al moment.

Fotografies de Sandra Rojo.

Vols concertar una visita?

Consentiu, a través de la marcació de la caixa present, el tractament de la seva informació amb les finalitats descrites en la Política de Privacitat i Política de cookies .

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información. ACEPTAR

Aviso de cookies