999081239
Dúplex al Poblenou

Dúplex al Poblenou

Situació i briefing

Aquest apartament dúplex, situat al barri del Poblenou de Barcelona que Coblonal Interiorisme ha dissenyat i reformat per complet, el podem definir com una peça perfectament ajustada al brífing dels nostres clients.

Es diu que una bona manera de conèixer algú és observar la seva biblioteca. A jutjar per la col·lecció de llibres que ocupen les nombroses llibreries d’aquest habitatge, podem dir que estem davant d’una parella apassionada de la literatura, de l’art, de la història, el pensament social i la medicina entre altres variades disciplines.

En conseqüència, cal preveure ampli emmagatzematge per a la seva àmplia biblioteca, així com espais per a la lectura i l’estudi, en el disseny de la redistribució de l’estat original de l’apartament.

Una nova distribució

La clau del projecte va passar per redistribuir completament cadascun dels espais preexistents per tal d’optimitzar l’espai disponible d’acord amb les necessitats i usos dels nostres clients, així com millorar-ne la situació i la disposició.

En aquest sentit, es va optar per reorientar i intercanviar la situació de la cuina i la sala d’estar per la del dormitori i el bany de la primera planta. On abans hi havia la cuina, ara hi ha el bany en suite del dormitori principal i part de la sala d’estar original, ara és el dormitori.

Un mòdul de mobiliari marca de la casa distribueix un ampli espai obert entre la sala d’estar per una banda, i la cuina i zona menjador per l’altra. Aquest mòdul es divideix en un moble baix i panell a mitja alçada a la part més longitudinal i una gran llibreria a la zona propera a l’escala. D’aquesta manera, s’aprofita la gran alçada del sostre per a emmagatzematge, així com per zonificar i maximitzar, alhora, la percepció de l’espai. Ara es disposa d’un ampli espai obert en alçada i perfectament zonificat en superfície.

Cal esmentar l’amplitud del taulell de cuina que ofereix un gran espai de treball i emmagatzematge que es completa amb un rebost i safareig situat sota l’escala d’accés a la planta superior.

A l’altra banda de l’escala, trobem l’accés al dormitori principal, on ara s’hi accedeix mitjançant una porta corredissa. Directament des del dormitori, amb el blanc i simplicitat de línies i volums com a característiques principals, s’accedeix a un lluminós bany amb doble rentamans i una àmplia dutxa, també amb els tons crus i la fusta natural com a protagonistes.

A la planta superior, pensada originalment com a espai per a l’habitació suite, s’ha eliminat un safareig i s’ha reduït el bany existent per aconseguir una sala d’estudi i lectura àmplia. En un dels costats trobem una taula d’estudi amb dos llocs de treball enfrontats amb una llibreria d’obra per a cadascú. A l’altra banda, una zona d’estar acolorida, amb un sofà i dues butaques al voltant d’una taula de centre i davant d’un conjunt de prestatgeries ple de llibres d’art i d’història que reclamen el protagonisme.

A banda i banda, aquesta sala d’estudi i lectura disposa d’amplis finestrals d’accés a dues terrasses. La més àmplia, ideal per gaudir del bon temps. En conjunció amb el sostre de fusta, es converteix en un espai ideal on ve de gust passar llargues hores llegint, compartint conversa o treballant ben a gust.

La senzillesa natural com a estil

El blanc, de les parets i mobiliari, i la fusta natural, de parquet, sostre i mobiliari, predominen a totes les cambres. Una base neutra perquè els nombrosos quadres, llibres i objectes curiosos siguin la nota de color.

Alhora, les peces de mobiliari de Carl Hansen, Zanotta, Fritz Hansen i llums de Bolia, Santa & Cole i Artemide per destacar algunes ofereixen un aire sofisticat al conjunt i suposen una aposta segura gràcies a l’atemporalitat del bon disseny.

És a la sala d’estar de la planta superior, on el color esclata de manera més contundent, gràcies a la catifa, l’entapissat de les cadires, gerros, llibres i quadres, donant un toc pretesament bohemi a l’espai.

Per dissenyar cal comprendre com volen viure les persones que l’habitaran. Doncs seran elles les que completaran i donaran sentit al disseny amb les seves pràctiques quotidianes. Com a arquitectes i interioristes, dissenyem escenaris perquè succeeixin certes coses en les millors condicions. Dissenyar espais és sempre una aposta. I en aquest cas, estem basant segurs d’haver-la guanyat.

Fotos de Heidi Cavazos

Vols concertar una visita?

    Consentiu, a través de la marcació de la caixa present, el tractament de la seva informació amb les finalitats descrites en la Política de Privacitat i Política de cookies .

    Uso de cookies

    Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información. ACEPTAR

    Aviso de cookies