999081239
Apartament a La Bonanova

Apartament a La Bonanova

Una família jove amb dues criatures es compra un apartament a reformar al barri de la Bonanova de Barcelona. Ens contacten per a que ens encarreguem del projecte i la seva construcció. L’entesa va ser immediata i ben ràpid ens vam posar a treballar-hi.

La distribució original era ben enrevessada. Amb multitud d’envans, portes i petites cambres que no complien amb les necessitats i expectatives dels nostres clients. A més, l’habitatge presentava un estat molt envellit i arreu es feia evident la necessitat d’una reforma integral.

La nostra proposta de distribució final, fonamentada en el briefing dels clients i la voluntat d’aprofitar de la millor manera la superfície i les entrades de llum, requeria de certes modificacions que van possibilitar separar totalment la zona de dia i la zona de nit. Així, trèiem profit del silenci de la façana del darrera per a les habitacions i de la llum entrant pel balcó i finestres de la façana principal per a la zona de dia i social de l’habitatge.

La zona de dia

La sala d’estar, la cuina i el menjador s’articulen entorn un pilar central que, acompanyat per un moble a mitja alçada, distribueix un espai obert però ben parcel·lat en quant a les seves funcions. D’aquesta manera els diferents espais s’inclouen parcialment els uns en els altres en un sol espai de grans dimensions i s’afavoreix una ampla percepció de l’espai, ja sigui des de la cuina, el menjador o la sala d’estar. Des de qualsevol dels punts es percep la llum i l’amplitud de tot el conjunt.

A més de col·laborar a distribuir les diferents zones, el moble central ofereix emmagatzematge que complementa el que ofereix el moble baix del televisor, la illa i el mobiliari de cuina.

A la zona del menjador hi destaca una paret amb els maons vistos i il·luminats des d’una una petita lleixa d’obra amb sobre de fusta situada a mitja alçada. També hem rescatat el sostre en volta catalana que havia quedat amagat rere un fals sostre durant dècades. I és que elements que s’havien considerat poc refinats en les anteriors dècades, avui es perceben com un valor afegit per l’encant, singularitat i senya d’un tipus habitual de construcció d’una època i, ja també, de la ciutat.

A la zona d’estar hi destaca una llar de foc a gas, enquestada a la paret, que ofereix caliu i l’encant hipnòtic de la flama als habitants de la casa. Un element ja habitual als nostres projectes residencials, ja sigui en habitatges unifamiliars o pisos urbans.

Un ampli passadís connecta la zona de dia amb la zona de nit. Al passadís hi trobem el pas a una petita office-bugaderia i per mitjà d’aquesta l’accés a una petita galeria interior. De camí a les habitacions, a mà dreta hi trobem un immens moble amb la zona central oberta i estanteries en la part superior i inferior ocultes rere portes blanques. Emmagatzematge generós que treu profit d’una zona de pas obligada per l’estructura de l’habitatge, alliberant espai per a les diferents cambres. També compleix les funcions d’ampli rebedor donat que l’accés a l’apartament es fa precisament per aquest punt.

La zona de nit

La zona de nit consta de dos banys complets, tres habitacions i una cambra que comunica les dues habitacions infantils i el bany corresponent, ampliant la zona de jocs compartits. 

A l’habitació juvenil hi destaca el mobiliari de fusta natural envellida dissenyat i produït per Coblonal. Un llarg escriptori de punta a punta amb emmagatzematge incorporat en calaixera i compartiments i llapisseres a la part en que el sobre toca amb la paret.

El llit n’incorpora un altre supletori tipus niu. En conjunció amb l’armari isolat en xapa de ferro i fusta esdevé ja una línia de mobiliari que hem incorporat a altres projectes com els de la Casa Burés de Barcelona.

A la suite principal hi trobem una calaixera del mateix estil també de xapa de ferro i fusta que combina amb l’estructura del llit, també dissenyada per Coblonal. Un ampli armari enquestat en fusta lacada en blanc i amb el mateix acabat que l’armari del passadís ofereix ampli emmagatzematge i, rere les portes centrals, espai per a un televisor. El capçal d’obra incorpora dues fornícules amb aplics que fan la funció de tauleta de nit.

Ambdós banys incorporen rentamans duplicats sobre mobiliari dissenyat i produït per Coblonal. Hi destaca el mirall del bany principal que queda suspès sobre un calaix de fusta que compleix alhora les funcions de prestatge. A la zona humida del bany de la suite crida l’atenció la banyera exempta que comparteix espai amb els ruixadors de la dutxa per a l’ús diari, i que es presenta com una peça deliberadament inclosa com un element per gaudir del relaxament en les millors condicions a la pròpia llar.

En conjunt es tracta d’un habitatge que combina iguals dosis de funcionalitat i encant, on la llum flueix de punta a punta. On tots els elements es disposen i transmeten un aspecte orgànic, fresc i lluminós, alhora que contemporani, modern i singular.

Vols concertar una visita?

Consentiu, a través de la marcació de la caixa present, el tractament de la seva informació amb les finalitats descrites en la Política de Privacitat i Política de cookies .

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información. ACEPTAR

Aviso de cookies